Arjen Lubach Twitter

Meerdere mensen zijn donderdagavond weggelopen bij de voorstelling Lubach Live van cabaretier Arjen Lubach. Dat vertelt hij op Instagram. De theatermaker trad op in Theater Voorhuys in Emmeloord.

Lubach plaatste een foto van de volle zaal, bezien vanaf het podium. De komiek deelt vaker afbeeldingen van de theaters waarin hij speelt. Maar nu vertelt hij er in de tekst bij dat er mensen wegliepen. Er lijkt enige verbazing in zijn woorden door te klinken.'Ik heb denk ik over alle politici van alle politieke kleuren al weg grapjes gemaakt', aldus Lubach. 'Maar mijn grapjes over een zekere rechts politici leverden me vanavond een welluidend 'linkse rat!' op, alvorens iemand de zaal verliet. Even daarvoor waren er drie Urkers al vertrokken tijdens grappen over de kerk.'

Article continues after the ad

Thierry Baudet

Een van de hoogtepunten van de voorstelling is een rap over een ex-minnares van Thierry Baudet, constateerden meerdere recensies. Het Forum voor Democratie van Baudet werd bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in maart in meerdere provincies de grootste partij, waaronder Flevoland. Ook bevat de voorstelling veel grappen over de kerk. Lubach heeft overigens zijn kritiek op het christelijke geloof nooit onder stoelen of banken gestoken.

Leuke avond

Het bleef trouwens wel een leuke avond, ondanks de weglopers. 'Deze 99% die bleef zitten was dan weer super!' voegt Lubach aan zijn post toe. 'Dank voor een enerverende en enthousiaste avond in Emmeloord.' Veel bezoekers delen deze mening, blijkt uit de comments. Lubach speelt zijn solo-voorstelling nog tot eind juni door het hele land.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders