De lancering van entertainmentprogramma S Inside is achteraf te snel gegaan. De geflopte show had meer tijd nodig om te kunnen slagen, zo kijkt Marco Louwerens, tv-directeur bij Talpa, maandag terug in het AD.

"6 Inside was best een aardig idee, maar het ging te snel de buis op", vindt Louwerens. "Wij hebben er te makkelijk over gedacht. Ik hoor producenten weleens roepen: ja, maar aflevering 3 is wél leuk. Sorry, maar die luxe hebben we niet meer." Volgens Louwerens moet er bij Talpa ook minder aan 'borstklopperij' worden gedaan. "Het mag allemaal wat bescheidener."

Concurrent

6 Inside werd eind vorig jaar ook met veel bombarie aangekondigd. Het programma moest de strijd aangaan met concurrent RTL Boulevard maar werd al na een half jaar van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Achter de feiten aan

"De afgelopen jaren holden we bij SBS6 te veel als een hond achter zijn eigen staart aan. We riepen te vaak: er zit een gat in het programmaschema, vullen maar", aldus Louwerens. "We gaan langer en dieper met producenten in gesprek om te kijken of de ideeën passen bij wat we kijkers willen laten beleven."

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.