Prins Laurent van België (54) ligt nu al acht maanden in de clinch met de Belgische regering over een strafkorting van 46.200 euro die men hem wil geven omdat hij zich niet aan bepaalde afspraken wil houden. Maar de strijdlustige broer van de Belgische koning geeft zich niet zómaar gewonnen: hij wil zich in het Belgische parlement komen verdedigen. In een exclusief interview met Story spreekt de prins voor het eerst zélf, en verklaart hij het niet langer te pikken om monddood gemaakt te worden.

Prins Laurent, de jongere broer van koning Filip van België, kwam augustus vorig jaar in moeilijkheden door zonder permissie van de Belgische regering én in militair uniform de viering van het 90-jarige jubileum van het Chinese volksleger in de Chinese ambassade van Brussel bij te wonen. Omdat het overtreden van gemaakte protocollaire afspraken vaker was voorgevallen, wil de Belgische regering Laurent met een bedrag van 46.200 euro korten op zijn jaartoelage van 308.000 euro. De prins verraste vriend en vijand door via zijn advocaat aan te kondigen dat hij zich binnenkort tijdens een publiek debat in het Belgische parlement daartegen wil komen verdedigen.

Leugens

Op korte termijn moet de parlementsvoorzitter de beslissing nemen of hij dat verzoek van de prins inwilligt. Als hij Laurent zijn zin geeft, zou het de eerste keer zijn dat een lid van de Belgische koninklijke familie zijn zaak verdedigt in het parlement. Laurent heeft er intussen het volste vertrouwen in dat deze kans hem niet onthouden wordt. In een eenmalig en exclusief interview dat de prins afgelopen week aan Story gaf, neemt Laurent geen blad voor de mond. ‘Het is de hoogste tijd dat er een einde komt aan alle leugens die er over mij worden verteld. Het parlement kan daaraan meehelpen door mij de kans te geven in een openbaar debat uitleg te komen geven.’

Lees het hele artikel in Story editie 10. Nu in de winkel.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Robin Utrecht