Harry en Meghan kregen heel wat kritiek te verduren de laatste tijd. Zo zijn de twee fervente klimaatactivisten, maar pakken ze toch regelmatig de privéjet. Volgens het publiek vrij tegenstrijdig, maar Harry bijt nu van zich af.

'We moeten af van het idee dat je maar niets moet doen, simpelweg omdat we niet alles kunnen doen', begint hij zijn verhaal. 'We kunnen het allemaal beter doen. Niemand is perfect en we moeten allemaal de verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen impact. De vraag is wat we doen om het in evenwicht te brengen.'

Article continues after the ad

Duurzamer reizen

De Britse prins Harry heeft zich dinsdag in Amsterdam dan ook hard gemaakt voor duurzamer reizen. Hij presenteerde in de A'DAM Toren een initiatief van een aantal grote reisorganisaties dat de negatieve impact van toerisme op onder meer het milieu moet beperken. De hertog van Sussex werkte twee jaar lang achter de schermen mee aan het initiatief, Travalyst genoemd. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen Booking.com, Ctrip, Skyscanner, TripAdvisor en Visa. De initiatiefnemers willen samen oplossingen zoeken en consumenten bewuster maken van duurzamer reizen.

Opspraak

De prins - die zich vaker inzet voor het milieu - raakte vorige maand in opspraak over privévluchten die hij met zijn gezin maakte deze zomer. Naar Amsterdam kwam hij met een commerciële vlucht, antwoordde hij op een vraag hierover. Hij benadrukte dat 99 procent van de vluchten die hij neemt commercieel zijn en dat hij soms om veiligheidsredenen een privévliegtuig moet nemen.

Bron: ANP, AD | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.