Dat de jaren gaan tellen vindt Anita Witzier confronterend en zelfs benauwend, want dat betekent dat er steeds minder jaren voor de boeg liggen. Toch doet ze er veel aan om op een zo plezierig mogelijke manier oud te worden, want zoals haar vader (93) de laatste anderhalf jaar van zijn leven heeft moeten doorbrengen, dat wil ze zeker niet.

Beste televisiepersoonlijkheid

Anita Witzier schittert al 35 jaar op de televisie. Eerst als omroepster, later als presentatrice van succesvolle programma’s als Memories, De Reünie en Anita wordt Opgenomen. In 2007 won ze zelfs de publieksprijs voor beste televisiepersoonlijkheid: de Zilveren Televizierster. En nog altijd geniet ze van haar werk, waarbij ze uitdagingen niet uit de weg gaat. ‘Een bepalend ogenblik was een gesprek met John de Mol. Hij vroeg me of ik een grote show wilde presenteren, Lucky Lotto Live. En of ik dat kon, een rechtstreekse uitzending maken? Ik scheet in mijn broek, maar antwoordde: Natuurlijk John!’ vertelt ze in Nouveau.

Smoorverliefd

‘Vanaf dat moment stapte ik over dingen heen en was mijn motto: gewoon doen. Niet eerst denken: oh my God, onbekende situaties, help! Maar huppakee, gaan!’ Die instelling sleepte haar ook door haar tweede scheiding van Jeroen, met wie ze zoon Bram en dochter Julia kreeg. Bij Michel Nillesen, haar derde echtgenoot, vond ze het grote geluk en nog altijd zijn de twee smoorverliefd.  Na twee scheidingen laat Anita zich dit geluk niet meer door de vingers glippen. Om het vuur brandend te houden, gaan Anita en Michel zelfs regelmatig samen op date. ‘Een avondje uit, een weekendje weg,’ zo vertelde ze onlangs aan Story.

Beeld: Peter Smulders 
Dit artikel komt uit Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.