Anniko van Santen vindt het belangrijk dat haar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Maar juist nu ze de wereld aan het ontdekken zijn, knaagt een gevoel van gemis aan de bezorgde moeder.

De bezige bij laat zich niet tegenhouden door haar leeftijd, op 19 april mag ze vijftig kaarsjes uitblazen. Ze kan het nauwelijks geloven, al heeft ze er weinig moeite mee. Dat was anders toen Anniko dertig werd. ‘Ik dacht toen: verdorie, nu kan ik nooit meer een wonderkind zijn. En bij veertig: nu ben ik in een gezelschap nooit meer de jongste.’ Dat ze tegenwoordig haar leeftijd omarmt, betekent echter niet dat Anniko zorgeloos door het leven gaat. Eerder vertelde ze in AD Magazine het moment te vrezen dat haar dochter en zoon zouden uitvliegen. ‘Het klinkt misschien klef, maar ik ben gezegend met twee gezellige kinderen, die nog graag dingen met hun ouders doen. Dat zal ik enorm missen als ze het huis uit gaan, ik krijg dan vast het legenest-syndroom.’ Dát is inmiddels zover! Kat studeert en woont in Leiden, en Mink studeert in Zwolle. Hij woont nog wel ‘in een hutje’ op het erf bij zijn ouders, maar gaat zijn eigen gang. Zodoende is het stil in huis, en dat valt Anniko zwaar. ‘Ik mis het zorgen en het gedoe van kinderen,’ zegt ze in Margriet. En ze máákt zich zorgen. ‘Dit zou de mooiste tijd van hun leven moeten zijn.’ Maar de coronacrisis gooit met alle beperkingen roet in het eten. Anniko vindt het wel knap hoe ze zich erdoorheen slaan. Zelf probeert ze er ook het beste van te maken, samen met Remco.   

Article continues after the ad

DOOR JOËL POLLEMANS | FOTO’S EDWIN SMULDERS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.