Sophia de Boers droom is in een helse nachtmerrie veranderd: de RTL-presentatrice dacht grotendeels op Ibiza te kunnen gaan wonen, maar werd naar eigen zeggen door haar huurbaas opgelicht, bedreigd en gechanteerd. Ze is al haar geld kwijt. Sophia doet haar verhaal in Story.

Huurbaas

Barre tijden voor RTL-presentatrice Sophia de Boer: ze is in een hoogoplopend conflict verwikkeld met haar huurbaas (persoonsgegevens bekend bij Story), van wie ze het afgelopen jaar op Ibiza een appartement huurde. Al snel na het ondertekenen van het huurcontract liep het zó uit de hand dat ze aangifte deed van bedreiging en chantage, meldt een bron aan Story. Bij het grote publiek zal er misschien niet direct een belletje gaan rinkelen bij het horen van haar naam. Maar Sophia de Boer kreeg in 1987 landelijke bekendheid toen ze werd verkozen tot Miss Holland. Vijf jaar later trouwde ze in het TROS-programma Love Letters van Linda de Mol live op de Nederlandse televisie met haar grote liefde Erik Kwant.

Rechterhand van Ron Brandsteder

Later werd ze de rechterhand van Ron Brandsteder in Rons Jong Geluk Show. In 2001 stapte ze over naar SBS6 waar ze met Jeroen van der Boom het programma Explosief presenteerde. Daarna bleef het lange tijd stil rondom Sophia, maar in 2015 maakte ze op RTL4 haar comeback op de landelijke tv als presentatrice van Life is Beautiful. En uitgerekend dat programma heeft ervoor gezorgd dat Sophia zich opgelicht voelt. Omdat de 78-jarige moeder van Sophia vorig jaar een herseninfarct kreeg en zich beter voelt in een warmer klimaat, wilde de presentatrice met haar op Ibiza gaan wonen. Daar kwam Sophia in contact met een Nederlandse ondernemer die ze ooit voor haar tv-programma interviewde over zijn bedrijf waarmee hij vakantievilla’s, appartementen, boten, sportauto’s en waterscooters verhuurde op het Spaanse feesteiland. De man is op Ibiza de buurman van Estelle Cruijff in een luxe wooncomplex nabij jachthaven Botafoch, weet zakenblad Quote.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editite 44 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Dankzij vriendin Monique Westenberg heeft André er een compleet nieuwe familie bij. Zo kan hij goed door één deur met zijn zwager Matthieu.

Matthieu Westenberg

De broer van Monique is zo bijzonder voor het stel dat ze André jr. naar hem en vader Matthieu hebben vernoemd. De tweede naam van André is namelijk Martinus, wat ook de tweede naam is van Matthieu en zijn vader. Aan Shownieuws liet Matthieu na de geboorte al weten dat hij dat heel speciaal vond. Maar de band tussen André en hem gaat dieper. Ze werken weleens samen in zijn eigen gebakkraam én er wordt regelmatig gedineerd. Wanneer het uitkomt gaan de koppels zelfs samen op vakantie.

Daar worden uiteraard de nodige foto's van gedeeld:

Beeld: Peter Smulders

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders