Sophia de Boers droom is in een helse nachtmerrie veranderd: de RTL-presentatrice dacht grotendeels op Ibiza te kunnen gaan wonen, maar werd naar eigen zeggen door haar huurbaas opgelicht, bedreigd en gechanteerd. Ze is al haar geld kwijt. Sophia doet haar verhaal in Story.

Huurbaas

Barre tijden voor RTL-presentatrice Sophia de Boer: ze is in een hoogoplopend conflict verwikkeld met haar huurbaas (persoonsgegevens bekend bij Story), van wie ze het afgelopen jaar op Ibiza een appartement huurde. Al snel na het ondertekenen van het huurcontract liep het zó uit de hand dat ze aangifte deed van bedreiging en chantage, meldt een bron aan Story. Bij het grote publiek zal er misschien niet direct een belletje gaan rinkelen bij het horen van haar naam. Maar Sophia de Boer kreeg in 1987 landelijke bekendheid toen ze werd verkozen tot Miss Holland. Vijf jaar later trouwde ze in het TROS-programma Love Letters van Linda de Mol live op de Nederlandse televisie met haar grote liefde Erik Kwant.

Rechterhand van Ron Brandsteder

Later werd ze de rechterhand van Ron Brandsteder in Rons Jong Geluk Show. In 2001 stapte ze over naar SBS6 waar ze met Jeroen van der Boom het programma Explosief presenteerde. Daarna bleef het lange tijd stil rondom Sophia, maar in 2015 maakte ze op RTL4 haar comeback op de landelijke tv als presentatrice van Life is Beautiful. En uitgerekend dat programma heeft ervoor gezorgd dat Sophia zich opgelicht voelt. Omdat de 78-jarige moeder van Sophia vorig jaar een herseninfarct kreeg en zich beter voelt in een warmer klimaat, wilde de presentatrice met haar op Ibiza gaan wonen. Daar kwam Sophia in contact met een Nederlandse ondernemer die ze ooit voor haar tv-programma interviewde over zijn bedrijf waarmee hij vakantievilla’s, appartementen, boten, sportauto’s en waterscooters verhuurde op het Spaanse feesteiland. De man is op Ibiza de buurman van Estelle Cruijff in een luxe wooncomplex nabij jachthaven Botafoch, weet zakenblad Quote.

Article continues after the ad

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editite 44 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders