Koffietijd-boegbeeld Loretta Schrijver (64) vormt al drie decennia een koppel met de tien jaar oudere Lou Vaz Dias. Hun geheim? Vooral niet onder één dak wonen, want dan zouden ze elkaar helemáál de tent uit vechten.

Het nieuwe jaar belooft in meerdere opzichten gedenkwaardig te worden voor Loretta Schrijver. In 2021 werkt de presentatrice haar halve leven bij de televisie, is ze drie decennia samen met haar grote liefde Lou én hoopt ze 65 kaarsjes uit te blazen. Aan stoppen met werken moet Loretta echter nog niet denken. ‘65... de leeftijd waarop je werkzame leven erop zou zitten. Toch voelt dat voor mij niet zo,’ vertelt ze in Margriet.

Article continues after the ad

Rots in de branding

Loretta leeft liever in het nu, met Lou, die ze al ruim vijftig jaar kent. Hij was een vriend van haar vader. Toen ze net uit huis was, hadden Loretta en Lou een geheime affaire. Ze verloren elkaar uit het oog, maar kwamen elkaar twintig jaar later op straat weer tegen. Loretta hoorde iemand haar naam roepen. ‘Ik herkende Lou in eerste instantie niet, maar dacht wel: wat een leuke man,’ vertelde ze daarover in Vriendin. Van het een kwam het ander. Loretta is nog altijd zielsgelukkig met Lou. ‘Ik heb hem een beetje nodig om sturing in mijn leven te geven. Hij is mijn rots in de branding,’ vertelt ze in Margriet.

Dat wil niet zeggen dat het altijd pais en vree is tussen de geliefden. Sterker nog: ‘Er gaat geen dag voorbij zonder een ruzietje, een ditje of een datje: wij staan continu in de discussiemodus. Ik vraag me vaak af waarom hij zo moeilijk doet, zoals hij zich waarschijnlijk geregeld afvraagt waarom hij nu weer naar mijn geouwehoer moet luisteren. Daarom is het ook goed dat we allebei ons eigen leven leiden: we hebben een latrelatie. Dat hebben we nodig, af en toe even rust, een moment voor onszelf.’

Door: Joel Pollemans | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.