Een jaar geleden verloor Joost Prinsen zijn grote liefde Emma, al bekent hij dat ze ook veel ruzie maakten, waarbij de nodige huisraad sneuvelde. Hij kreeg zelfs een keer een pan soep naar zijn hoofd gesmeten. Aan Story vertelt Joost hoe het nu met hem gaat.

Na Emma

De afgelopen tijd schreef voormalig Met het Mes op Tafel-presentator Joost Prinsen (78) naarstig aan zijn nieuwe boek Na Emma. Precies een jaar geleden verloor hij zijn grote liefde Emma (73), met wie hij bijna vijftig jaar getrouwd was. ‘Ik heb het net afgeschreven,’ vertelt Joost aan Story. ‘Het gaat over het jaar na de dood van mijn vrouw. Ik heb het dus bijna exact een jaar na haar dood af. De uitgever verwacht dat het deze zomer wordt uitgegeven.’ Het overlijden van Emma, met wie Joost dochters Ireen (46) en Fleur (44) kreeg, was een enorme klap voor hem.

Article continues after the ad

Cement van het huwelijk

‘Het gaat nu redelijk, niet fameus, maar ik handhaaf me en krijg veel liefde van mijn dochters.’ Maar hoeveel Joost ook van zijn vrouw hield, hij geeft toe dat ze ook mindere tijden hebben gekend. ‘Veel ruzie. Ruzie was het cement van ons huwelijk,’ vertelt Joost in het radioprogramma Kunststof. ‘Ik weet nog dat Emma ooit werd geïnterviewd door het blad Esta. Toen vertelde ze dat er nogal eens dingen door het huis vlogen, zoals huisraad, maar dat dit gelukkig was opgehouden. Nou, het artikel was nog niet gepubliceerd of we konden een nieuwe televisie aanschaffen.’

Beeld: ANP
Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.