Veel keuriger dan presentator Philip Freriks komen ze op de Nederlandse televisie nauwelijks voorbij. Toch blijkt ook hij de nodige pikante dingen te hebben meegemaakt.

Goed nieuws voor de thuisblijvers deze zomer die de vele herhalingen op televisie zat zijn. Deze week is weer een nieuw seizoen van kennisquiz De Slimste Mens van start gegaan. Natuurlijk opnieuw onder de bezielende leiding van Philip Freriks (75). Grappig: als hij de spelshow niet zou presenteren, zou Philip er nog geen minuut naar kijken. ‘De Slimste Mens is een ontzettend leuk spel, maar dat is vooral omdat ik er zelf aan werk,’ vertelt de quizmaster in TrosKompas. ‘Daar zou ik anders ook niet naar kijken. Het klinkt heel serieus, maar ik kijk liever naar Andere Tijden, documentaires of films.’ Nederland leerde Philip voornamelijk kennen als anchorman van het NOS Journaal, waarin hij van 1996 tot 2009 te zien was. Hij stond bekend om zijn vele versprekingen, die hem de bijnaam Philip de Hakkelaar opleverden. Naast zijn liefde voor tv-werk heeft Philip een passie voor Frankrijk. Als twintiger belandde hij al in Parijs, waar hij politieke wetenschappen studeerde. Om rond te kunnen komen, kluste Philip destijds bij als conducteur in een slaaptrein. En dat blijkt een nogal enerverend bijbaantje te zijn geweest! ‘Dat was een bijzondere tijd,’ zegt hij in TrosKompas. ‘Ik moest rijke heren informeren wanneer er knappe dames aan boord kwamen. Ik moest hondjes uitlaten en hield ze dan buiten het raam. Heren spraken mij aan en wilden dan met mij naar het toilet! Dat kwam allemaal voor.’ In diezelfde periode ontmoette Philip zijn grote liefde Lili, met wie hij nog altijd samen is. Hoewel ze beiden 
in de Franse hoofdstad woonden, ontmoette hij haar bijna duizend kilometer zuidelijker, in Juan-les-Pins, bij een jazzfestival. De twee trouwden al vrij snel en kregen samen zoon Emmanuel. Net als hun liefde voor elkaar verdween voor Philip en Lili ook nooit hun liefde voor Parijs. Ze wonen er nog altijd negen maanden van het jaar en vertoeven de resterende tijd in hun appartement in het centrum van Amsterdam.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.