Alhoewel het nog niet honderd procent zeker is - het is al wel gelekt - lijkt het er sterk op dat de kappers weer de schaar erin mogen zetten vanaf maart. 

Premier Mark Rutte blijkt nu al, ook al is het nog niet definitief bekend, een plekje in de stoel bij zijn eigen kapper te hebben.

Article continues after the ad

In de stoel

Maar dat komt omdat de premier zijn afspraak altijd een jaar van te voren al maakt. Een afspraak die staat voor 6 maart is gemaakt voordat de kappers in december de deuren moesten sluiten.

Bij de kapper

Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten, na een bericht van Radio 538. Dj Frank Dane belde met de kapper van de premier, om te vragen wanneer die weer in de agenda staat om geknipt te worden.

Weg met coupe corona

Op 6 maart, was het antwoord van de kapper. Daaruit trok Dane de conclusie dat de kappers na 2 maart weer open mogen, iets dat volgens bronnen in Den Haag inderdaad waarschijnlijk is.

Persconferentie

De kapper van Rutte in Leidschendam wilde niet zeggen wanneer de afspraak is gemaakt, maar de RVD laat dus weten dat die al maanden in de boeken staat. 'De afspraken bij de kapper worden een heel jaar vooruit gepland, maar hij gaat pas weer zodra het mag.'

Als het kan

Of de premier volgende week zaterdag daadwerkelijk in de kappersstoel plaatsneemt, daar wilde de woordvoerder niet op vooruitlopen. Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven dinsdagavond weer een persconferentie, waarin bekend wordt gemaakt of de coronamaatregelen na 2 maart worden versoepeld.

Bron: Radio 538 Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.