De man die naaktfoto's en (seks)video's publiceerde van tientallen mensen onder wie enkele BN'ers, moet zich dinsdag en woensdag voor de rechtbank in Haarlem verantwoorden.

De 35-jarige Mitchell van der K. zou de e-mail-, chat- en i-cloudaccounts van een flink aantal personen hebben gehackt of dat hebben geprobeerd. Daardoor kon hij bij hun persoonlijke gegevens en stal hij de foto's en video's, waarvan hij een deel publiceerde op internet. Onder andere vlogger Laura Ponticorvo en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo werden slachtoffer in de zaak.

Grootschalige computervredebreuk

Van der K. heeft eerder bekend dat hij naaktbeelden had gestolen uit de computers van onder andere enkele bekende Nederlanders door hun wachtwoorden te kraken. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem onder meer van grootschalige computervredebreuk, gepleegd tussen medio 2014 en eind 2017.

Duizenden privébeelden

Het balletje ging rollen nadat een vrouw uit Zwanenburg aangifte had gedaan. Uit onderzoek bleek dat de verdachte op zijn computers, telefoons en op gegevensdragers 30.000 privébeelden van derden had. Zeker dertig van hen deden aangifte. De politie kon niet alle slachtoffers identificeren.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.