Aad van den Heuvel, die al geruime tijd ziek was, is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was getrouwd met regisseuse Annette Kentie en de vader van journalist Mark en tv-verslaggeefster Caroline. De familie heeft afgelopen zaterdag in besloten kring afscheid van hem genomen.

Aad was een van de meest markante gezichten van de Nederlandse televisie. Eind jaren vijftig begon hij zijn carrière bij de KRO, waar hij programma’s als de Alles is Anders Show, Ook dat nog! en de J.C.J. Van Speyk-show presenteerde en waar hij de anchorman was van de actualiteitenrubriek Brandpunt.

Passie voor het televisievak

Aad, die aanvankelijk een opleiding tot sportleraar had gevolgd, stond bekend om zijn grote passie voor het televisievak. In een interview met RTV Rijnmond vertelde hij dat hij het advies van zijn vader had opgevolgd om een leuk vak te kiezen, want dan hoef je nooit meer te werken. ‘Ik heb me te pletter gewerkt, maar toch voelt het alsof ik nooit gewerkt heb.’ Nadat Aad de pensioen-gerechtigde leeftijd al ruimschoots had bereikt en de tv-studio’s achter zich had gelaten, zat hij niet stil. Sinds 1980 schreef hij naast zijn drukke werkzaamheden al romans, en dat deed hij nog steeds.

Als een jonge vent

In 2016 werd zijn wereld op zijn kop gezet, toen er bij hem kanker werd geconstateerd. Hij wilde toen rust nemen en wat meer tijd met zijn dierbaren doorbrengen. Nog maar twee jaar geleden vertelde Aad in 50VitaalPlus dat hij zich echter goed voelde. ‘Er zijn jonge mannen die als oude lullen in het leven staan en er zijn oude mannen die nog als jonge vent door het leven gaan. Het gaat erom hoe je je voelt, hoe oud je je voelt, niet hoe oud je bent. Ik voel me gewoon nog een vent van in de dertig.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.