Gezien de vele flirts die Ed Nijpels in zijn leven volgens de geruchten heeft uitgewisseld met deze en gene (er wordt al decennialang bijna hoorbaar gefluisterd dat hij een mannenglimlach ook niet per se onbeantwoord laat), bestaat de kans dat hij twee tv-vrouwen door elkaar haalde, toen hij zijn ‘relatie’ met Linda openbaarde.

Want Story weet uit betrouwbare bron dat Ed Nijpels wél een affaire beleefde met Marijke Schaaphok, de alom gerespecteerde tv-producente die onder anderen Carlo Boszhard en Irene Moors tot sterren maakte met hun zondagmiddagprogramma’s. Marijke Schaaphok – intussen getrouwd met Guido Maas, met wie ze met hun gezin in Blaricum naast haar voormalige baas Joop van den Ende woont – werd ooit door Henny Huisman gekscherend ‘bekakt en ordinair’ genoemd, waarmee hij bedoelde dat ze zich in alle tv-kijkers kon inleven.

Article continues after the ad

Rust in de liefde

Wellicht was het mede die omschrijving die Ed opwond. Gelukkig vond ook de VVD-er na zijn amourette met Marijke uiteindelijk zijn rust in de liefde. Na zijn scheiding van D66-juriste Ingrid Pieters, met wie hij zoons Duco en Boyan kreeg, is Ed alweer twintig jaar met Elsbeth Janmaat, die HR-directeur is bij een internationaal concern. Daarmee is elke hoofdrolspeler in deze kleurrijke liefdesgeschiedenis tóch nog op de juiste plek terechtgekomen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders