Afgelopen voorjaar slaagden de voetbalprofs van FC Volendam erin om na dertien jaar afwezigheid terug te keren naar het hoogste niveau: de Nederlandse Eredivisie. Alle reden voor een groot feest, en dat kwam er dan ook in het vissersdorp.

Enkelen van die voetballers blijken het echter nogal bont te hebben gemaakt tijdens het promotiefeest. Nadien kwamen er verhalen naar buiten over verschillende spelers die dames zouden hebben verleid tot seksuele handelingen. Naar nu blijkt hebben spelers tegen de wil van de vrouwen in opnamen gemaakt van die activiteiten! De beelden zouden zijn verspreid en door inmiddels heel Volendam zijn gezien.

Jan Smit moet verantwoorden 

De kwestie wierp een behoorlijke schaduw op het promotiefeest en de club zit dan ook danig in de maag met de kwestie. Zeker ook omdat die weleens tot een landelijk schandaal zou kunnen uitgroeien. En dát zorgt weer voor de nodige hoofdbrekens voor de nieuwe voorzitter van de club, die deze week officieel begint: zanger Jan Smit! Hij is al tien jaar nauw betrokken bij FC Volendam en was er sinds 1 januari commercieel directeur. Als het schandaal nog een staartje krijgt, zoals te verwachten valt, zal hij degene zijn die de club naar buiten toe moet vertegenwoordigen. Een lastigere periode voor de zanger om in de functie van voorzitter te beginnen is dan ook bijna niet denkbaar. 

 

 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 27 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

 

Article continues after the ad