'Ik word genegeerd bij Dit was het nieuws.' Dat zegt Marc-Marie Huijbregts in de podcast Marc-Marie & Aaf vinden iets. Die maakt hij samen met Aaf Brandt Corstius. De cabaretier was begin deze eeuw één seizoen teamcaptain in het satirische programma, maar hij kwam geen enkele keer voorbij in de compilatie van het 25-jarig bestaan van het programma.

Volgens Marc-Marie is het conflict ontstaan nadat hij in Het Parool uit de school klapte over een gesprek dat hij had met een van de regisseurs. In de podcast vertelt de cabaretier dat hem op het hart werd gedrukt 'dat het geen homoprogramma moet worden'. 'Ik wist helemaal niet hoe ik daar op moest reageren', vertelt hij aan Aaf. 'Toen zei ik maar dat de enige keren dat het over homo’s gaat is als jullie teksten schrijven voor Harm Edens.'

Article continues after the ad

Thomas Acda

Ook vertelt Marc-Marie dat hij helemaal niet werd ingelicht over het feit dat Thomas Acda, die hij in dat seizoen verving, terug zou keren in het programma en dat hij daarom niet meer nodig was. Dat hoorde hij pas vlak voor de start van de laatste aflevering van dat seizoen.

Schaamte

Toen hij over het gesprek met de regisseur vertelde in Het Parool was volgens de cabaretier de boot aan. 'Dat nemen ze me nog steeds kwalijk.' Marc-Marie zegt dat hij het 'voor de rest wel prima vindt'. Maar hij wilde het verhaal nog wel even vertellen omdat hij veel reacties kreeg na de jubileum-uitzending en zijn absentie daarin. 'De schaamte hoort bij hun te liggen', zegt hij.

De Telegraaf heeft naar aanleiding van de uitspraken van Marc-Marie een reactie gevraagd aan Dit was het nieuws. Presentator Harm Edens kan zich niets van het voorval herinneren. Volgens hem zaten er wel meer mensen niet in de uitzending.

Vrouwenprogramma

Overigens vertelde Aaf Brand Corstius dat zij ook wel vervelende ervaringen heeft gehad bij tv-programma’s. Tegen haar is vaak gezegd dat het geen vrouwenprogramma moet worden. Ook zeggen makers tegen haar dat ze ook nog een andere vrouw hebben uitgenodigd. 'Maar die is dan wel jonger, zeggen ze dan. Dat is eigenlijk een dubbele belediging', moppert Aaf.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders