Regisseur Pieter Verhoeff, die woensdagavond overleed, was een “gouden vent waar geen kwaad in zat”. Dat stelt cabaretier en presentator Pieter Bouwman met wie Verhoeff ruim tien jaar lang het iconische VPRO-programma Radio Bergeijk maakte.

“Pieter had nooit een dubbele agenda”, beklemtoont Bouwman. “Hij was altijd eerlijk en open; dat is heel bijzonder in de mediawereld. Iedereen heeft een ego dat vroeg of laat de kop opsteekt. Maar hij had daar nooit last van.”

Humor

Net als de makers van Jiskefet, waar Verhoeff ook lange tijd aan meewerkte, prijst de man achter Radio Bergeijk de grote humor van de overleden Friese regisseur. “Hij had hetzelfde gevoel voor humor als Peter van Straaten: genadeloos, maar tegelijkertijd ook vol compassie. Het mocht altijd gekker, maar het werd nooit lelijk. Bij Radio Bergeijk bleef hij ons maar opjutten om het allemaal nóg erger te maken - en dat werkte uitstekend.”

Ontroerend

De twee Pieters hielden altijd contact, ook nadat Radio Bergeijk was gestopt. “Mijn leven is veranderd dankzij Pieter”, stelt Bouwman zonder twijfel. “Het was een openbaring voor me om iemand te ontmoeten die puur in dit vak zat om mooie, ontroerende dingen te maken en niet om rijk en beroemd te worden.”

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld & Bron: ANP