Weerman Piet Paulusma moet aan het eind van dit jaar, na 23 jaar in dienst te zijn geweest, weg bij SBS6. Het contract met Piet Paulusma eindigt per eind 2019. De samenwerking met Paulusma wordt in goed onderling overleg beëindigd, meldt Talpa, de eigenaar van SBS6.

Paulusma zegt in een reactie dat hij begin januari te horen heeft gekregen dat de samenwerking wordt beëindigd. "Er is geen conflict, het was niet mijn keus, maar ze willen iets anders. Ik vind vindt het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken," aldus de weerman.

Article continues after the ad

'Oant moarn'

De Fries Paulusma presenteerde in zijn eentje en op geheel eigen wijze het weerbericht voor de zender, waarbij hij steevast zijn praatje afsloot met de kreet "Oant moarn", wat Fries is voor "tot morgen". De afgelopen 23 jaar was de weerman bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien. SBS6 is Piet Paulusma team enorm dankbaar voor zijn onafgebroken inzet in de afgelopen 23 jaar en kijkt uit naar de uitzendingen die hij in 2019 nog zal verzorgen, zo verklaart Talpa.

Doorbraak

De weerpraatjes van Paulusma waren sinds september 1996 te zien, aanvankelijk als onderdeel van het programma Hart van Nederland. De weerberichten rondom de Elfstedentocht van 1997 betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek.

Nieuwe invulling

Meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar bij Talpa Network mee te denken over de nieuwe invulling van de weerpraatjes.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders