Pierre Kartner is verantwoordelijk voor talloze hits en ontdekker van verschillende artiesten in het levensliedgenre. Maar waardering voor zijn werk krijgt hij niet, vindt Pierre. 

Article continues after the ad

'Waarom ik niet?'

De zanger is boos. Hij vindt dat hij geen erkenning krijgt voor zijn succesvolle carrière en voelt zich zelf bij leven vergeten door Hilversum. Het steekt Pierre dat André van Duin een groot eerbetoon kreeg toen hij vijftig jaar in het vak zat, en hij niet. "Van mij mag André van Duin worden geëerd als hij vijftig jaar in het vak zit, en dat werd terecht een grote televisiegebeurtenis, maar dan denk ik toch: 'Waarom hij wel, en ik niet?'", zegt Kartner in gesprek met De Telegraaf.

Mislukt eerbetoon

Pierre vraagt zich af wanneer hij een eerbetoon krijgt. Even leek het erop dat een eerbetoon er zou komen, maar het feest ging niet door omdat de financiële middelen ontbraken. De zanger vindt dat tv- en radioprogramma's zijn muziek negeren, maar hoopt dat daar binnenkort verandering in komt. "Ik hoop maar dat Hilversum later dit jaar wel aandacht wil schenken aan mijn nieuwe album. Dat staat vol met nieuw materiaal, de titel zal zijn: Nooit te oud om jong te zijn."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders