Volgens een onderzoeksjournalist bracht De Slimste Mens-presentator Philip Freriks geregeld de nacht door met een andere vrouw dan zijn eigen Lili in een Amsterdams hotel. ‘Die vrouw kwam geregeld bij hem langs. Zij is in bepaalde kringen bekend, daarom weet ik dat het niet zijn vrouw was,’ vertelt hij aan Story. Wat zegt Philip er zelf over?

Story berichtte onlangs al over de pikante belevenissen van De Slimste Mens-presentator Philip Freriks (76) in de tijd dat hij een bijbaantje had als bediende in een nachttrein. Philip scoorde extra fooien door rijke heren in te fluisteren wanneer er mooie dames aan boord kwamen en liet soms meereizende honden uit. Geen sinecure in een rijdende trein en Philip hield de viervoeters dan ook buiten het raam om hun behoefte te doen. Pikanter was echter Philips bekentenis dat gewillige heren hem probeerden te verleiden met hen naar de wc te gaan!

Article continues after the ad

Pikante onthullingen

Maar er blijken nog meer pikante onthullingen over Philip te zijn, zo laat onderzoeksjournalist Philip Dröge, pijnlijk genoeg, publiekelijk in de podcast The Mic High Club weten. Philip Dröge zag zijn naamgenoot namelijk geregeld toen hij als student een bijbaan had als nachtportier van het Amsterdamse Ambassade Hotel aan de Herengracht. Philip Freriks werkte destijds als buitenlandcorrespondent in Parijs, maar als hij in Nederland was, verbleef hij steevast in het Ambassade Hotel... met een vrouw (naam bekend bij Story) die niet zijn echtgenote Lili was. Philip was meestal al op zijn kamer als steeds dezelfde vrouw met een taxi aankwam om de presentator vervolgens te vergezellen. ‘Ik heb dat inderdaad in de podcast gezegd,’ bevestigt Philip Dröge aan Story. ‘Misschien had ik het helemaal niet moeten zeggen, maar ik wil er ook niet over liegen. Die vrouw kwam inderdaad geregeld bij hem langs. Zij is in bepaalde kringen bekend, daarom weet ik dat het niet zijn vrouw was. In de ochtend vertrok ze dan altijd weer met een taxi.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.