Dat Paul de Leeuw in 2020 een jaar voor het einde van zijn contract besloot te stoppen bij RTL begrijpt programmadirecteur Peter van der Vorst goed. 'Het was gewoon niet de beste match', zei hij in de BNNVARA-documentaire Paul de Leeuw 60 jaar! die zaterdagavond werd uitgezonden op NPO 1.

Volgens Van der Vorst voelde de presentator zich er 'een buitenstaander'. Dat De Leeuw daarom opstapte vindt de programmadirecteur jammer, 'maar het is iets wat ik wel begreep'.

Van der Vorst denkt dat het er ook mee te maken had dat er bij de publieke omroep anders wordt gewerkt. Hij noemt als voorbeeld de reclameblokken tijdens programma's. 'Dat betekent dat je daarvoor spanningsboogjes moet hebben.'

Freelance

De Leeuw vertrok in 2018 na 28 jaar bij BNNVARA om voor RTL tv-programma's te gaan maken. Een kleine twee jaar later vond de presentator het mooi geweest. Sindsdien werkt hij freelance.

Article continues after the ad

De presentator viert op 26 maart zijn 60e verjaardag. Om die reden maakte Hetty Nietsch een documentaire over hoogtepunten uit zijn carrière. Naast Van der Vorst kwamen onder anderen Youp van 't Hek, Astrid Joosten, Cornald Maas en Hans Kesting aan het woord.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.