Zanger Peter Strykes van LA The Voices, die bekendstaat om zijn grijswitte manen, ondervindt een bijzondere bijwerking van de agressieve behandelingen die hem hebben genezen van kanker. Hij heeft namelijk spontaan een nieuwe haarkleur gekregen. In De Telegraaf zegt hij woensdag dat hij voortaan donker door het leven gaat.

Lees ook: Heel goed nieuws voor Peter Strykes

Donker haar

"Al jaren was ik egaal wit, maar de nieuwe haartjes zijn donker. Je ziet nu zwarte haartjes opkomen. Ik heb zelfs een zwarte snor, nou, die had ik vroeger niet. Ik was helemaal wit. Het is heel raar", aldus Strykes. De zanger zit er echter niet erg mee. Hij spreekt van een luxeprobleem. "Als je ziet wat ik heb meegemaakt... Ik moest een zware behandeling ondergaan, anders zou ik niet lang meer leven, en daar ben ik vol in gegaan. Dat had ik niet voor het kiezen."

Optimistisch

De zanger, die eind april officieel kankervrij werd verklaard, bleef steeds optimistisch. "Ik heb me geen dag zorgen gemaakt of chagrijnig gevoeld. Ik sta gewoon heel realistisch in het leven. Je kan ook een verkeersongeluk krijgen of van de trap vallen. Bij mij was het kanker en dat is aangepakt. Had ik het niet gered, dan had de wereld gewoon doorgedraaid. Ik heb het geluk dat ik zestig jaar geleefd heb, want er liggen ook kinderen van vier in het ziekenhuis."

Toch is het leven Strykes nu wel waardevoller dan ervoor. "Ik ben me meer bewust van de seconden die ik nog heb. Tijd is nu belangrijker. ’s Morgens als ik opsta, heb ik er gewoon zin in. Ik hoop 91 te worden, net als mijn moeder."

Solocarrière

Met LA The Voices staat de zanger nog niet op de planken, maar hij werkt wel aan solomateriaal, vertelt hij verder. "Ik ben steeds fitter aan het worden en ben bezig met waar ik zin in heb. Dat is het opknappen van mijn huis en nummers schrijven voor mijn nieuwe solo-cd die dit najaar uit moet komen. Mijn vorige cd stond vol met covers, nu kom ik met zelfgeschreven werk."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP

Roxeanne Hazes mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Deze verjaardag is extra bijzonder voor de zangeres, want het is de eerste keer dat ze het viert als moeder. En daar hoort natuurlijk een bijzonder cadeau bij.

Haar zoontje Fender heeft namelijk een prachtige tekening gemaakt voor Roxeanne. Ook door Erik is ze aardig verwend met cadeautjes, maar het geschenk van haar kleine spruit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op 18 en 19 januari in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.

Het is niet bekend wat Van ‘t Hek precies heeft. De voorstellingen zijn verplaatst naar data in juni. De bezoekers zijn op de hoogte gesteld.

Onwel

De 64-jarige cabaretier zegde drie jaar geleden plotseling zijn tournee af nadat hij een aantal keer onwel was geworden op het podium. Eind december 2015 onderging Van ‘t Hek een zware hartoperatie. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders