La The Voices-zanger Peter Strykes stond zaterdagavond weer zingend op het podium, na een maandenlange strijd tegen kanker. Hij concludeert zelf dat hij beter nog even had kunnen wachten. "Dit was dus te snel", zegt de zanger tegen het AD. "Na het zingen van zeven nummers was ik volledig kapot." 

Article continues after the ad

Lees ook: Zieke Peter Strykes klaar voor comeback

'Extreem hoge hartslag' 

Peter wilde zijn LA The Voices-collega’s Roy van den Akker en Richy Brown niet teleurstellen en stapte toch het podium op. "Maar eigenlijk kwam dit moment voor mij te vroeg. Ik stond op dat podium bloednerveus duizend doden te sterven en mijn hartslag was extreem hoog. De laatste noten moest ik echt uit mijn tenen halen. Da's niks voor mij." 

'Dertien kilo aangekomen'

In januari kreeg de 59-jarige zanger te horen dat hij een bijzondere vorm van kanker had. Hij werd 33 keer bestraald, de laatste behandeling was op 19 februari. "Toen was ik er ook helemaal klaar mee, omdat er pijnlijke gaten in mijn huid en onderliggende weefsels waren ontstaan." De chemotherapie viel niet mee. "Het waren de zwaarste chemo's die er zijn en dat heb ik geweten. Door al het vocht dat ik via een infuus binnenkreeg, was ik dertien kilo aangekomen."

'Heel anders'

Peter krijgt op 13 april van zijn artsen te horen of de behandelingen zijn aangeslagen. "Mijn gevoel zegt dat de foute cellen uit mijn lijf zijn verdwenen. Ik voel me namelijk heel anders dan voor die chemo’s en bestralingen." Peter heeft besloten om voorlopig niet meer op te treden. In mei wil hij solo zijn comeback maken. Eerder vertelde hij al dat hij dit het liefst met een "mooi orkest erbij" doet. "Als dat lukt, pak ik ook de draad van LA The Voices weer op. Want het land in gaan met die groep heb ik door die rotziekte vreselijk gemist", vertelt hij aan het AD

Beeld: Peter Smulders. Bron: AD