Volgens Peter R. de Vries heeft koning Willem-
Alexander niet bijzonder veel kwaliteiten. De misdaadverslaggever haalt in zijn nieuwe boek keihard uit naar onze vorst en spaart ook DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk niet.

Peter R. de Vries staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt. Maar de misdaadverslaggever heeft zelden zo grof uitgehaald als hij onlangs deed naar onze koning. ‘Erfopvolging vind ik anno 2017 zo’n vermolmd, achterhaald fenomeen. Het scheelt weinig of ik had geschreven: achterlijk fenomeen,’ aldus Peter R.in zijn recent verschenen boek PS: dit is vertrouwelijk. Het boek bevat een verzameling vlijmscherpe e-mails die de misdaadverslaggever en advocaat Gerard Spong het afgelopen jaar aan elkaar stuurden. ‘Het lijdt bij mij weinig twijfel dat Willem-Alexander een tamelijk kleurloze ambtenaar of eenvoudige middenstander geweest zou zijn als hij niet toevallig Van Oranje had geheten,’ ging Peter R. verder. ‘Een koning, president, een leider van een volk moet zich kwalificeren door zijn kwaliteiten, niet door waar zijn wieg heeft gestaan of wie zijn ouders zijn.’ In een reactie op het relaas van Peter R. gaf Gerard Spong zijn penvriend volkomen gelijk. De strafpleiter deed er zelfs nog een schepje bovenop. ‘Strikt genomen zijn Willem-Alexander en zijn haastig tot koningin benoemde Máxima eenvoudige lintjesknippers en diplomatieke marionetten van de regering,’ schreef hij. ‘Ze zijn de poppenspelers in een duur en doorzichtig sprookje.’ 

More content below the advertising

Lees het gehele artikel in Story editie 8. Nu in de winkel. 


Beeld: Peter Smulders

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Yolanthe Cabau

Nicolette Kluijver

Tim Douwsma

Rick Brandsteder

Rossana Kluivert

Bekijk alle foto's in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

More content below the advertising

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Als schooldirecteur Anton speelt Diederik Ebbinge (49) in De Luizenmoeder de rol van zijn leven; hij werd een van de populairste en meest nabesproken karakters. Ook in de rollen die hij daarvoor speelde, zoals in Familie Kruys, Soof en Toscaanse Bruiloft, boekte de mollige acteur het nodige succes. 

Het succes bracht hem echter spanningen. Vooral thuis, waar hij met zijn tien jaar jongere vrouw Roosmarijn en hun zoons Lodewijk (11) en Gilles (10) een gezin vormt. Ze hadden een duur huis gekocht, de druk om de hoge kosten te kunnen blijven ophoesten werd te groot. En dat leidde tot relationele problemen. In Volkskrant Magazine vertelt hij daarover openhartig: ‘Het is ook weleens moeilijk tussen ons geweest, hoor. Een jaar of vijf geleden kwam ik in een enorme burn-out terecht. Voor die tijd was ik een tijd vrij onmogelijk.’ Diederik zocht zijn heil in verzachtende softdrugs. ‘Ik blowde heel veel – inmiddels zie ik dat dat voor mij de enige manier was om te ontspannen. Maar ik leefde daardoor dus chronisch onder een deken,’ zegt hij in het interview.

More content below the advertising

Laatste seizoen

Hij was destijds volledig uitgeput. ‘Daar kwam ik overigens pas achter toen ik aan Roos merkte dat ze het zat was, en dat ik mijn gezin zou kwijtraken als ik niet veranderde. Dus toen heb ik een grote omslag gemaakt. En sindsdien is het weer fantastisch tussen ons.’ Het tweede seizoen van De Luizenmoeder wordt tevens het laatste, als het aan Diederik – die de serie schrijft met hoofdrolspeelster Ilse Warringa – ligt. Dat heeft vooral te maken met zijn uitdossing in de tv-hit: ‘Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders