Volgens Peter R. de Vries heeft koning Willem-
Alexander niet bijzonder veel kwaliteiten. De misdaadverslaggever haalt in zijn nieuwe boek keihard uit naar onze vorst en spaart ook DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk niet.

Peter R. de Vries staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt. Maar de misdaadverslaggever heeft zelden zo grof uitgehaald als hij onlangs deed naar onze koning. ‘Erfopvolging vind ik anno 2017 zo’n vermolmd, achterhaald fenomeen. Het scheelt weinig of ik had geschreven: achterlijk fenomeen,’ aldus Peter R.in zijn recent verschenen boek PS: dit is vertrouwelijk. Het boek bevat een verzameling vlijmscherpe e-mails die de misdaadverslaggever en advocaat Gerard Spong het afgelopen jaar aan elkaar stuurden. ‘Het lijdt bij mij weinig twijfel dat Willem-Alexander een tamelijk kleurloze ambtenaar of eenvoudige middenstander geweest zou zijn als hij niet toevallig Van Oranje had geheten,’ ging Peter R. verder. ‘Een koning, president, een leider van een volk moet zich kwalificeren door zijn kwaliteiten, niet door waar zijn wieg heeft gestaan of wie zijn ouders zijn.’ In een reactie op het relaas van Peter R. gaf Gerard Spong zijn penvriend volkomen gelijk. De strafpleiter deed er zelfs nog een schepje bovenop. ‘Strikt genomen zijn Willem-Alexander en zijn haastig tot koningin benoemde Máxima eenvoudige lintjesknippers en diplomatieke marionetten van de regering,’ schreef hij. ‘Ze zijn de poppenspelers in een duur en doorzichtig sprookje.’ 

Lees het gehele artikel in Story editie 8. Nu in de winkel. 

Beeld: Peter Smulders

Een paar dagen geleden werden we nog getrakteerd op een kiekje van het jongste en oudste kind van Anouk samen, nu heeft de zangeres een foto van alleen haar kleinste meisje op Instagram geplaatst. Hierop poseert Anouks dochtertje Jelizah Rose voor een witte muur, in een superschattig jurkje mét bijpassende haarband. 

Bij de foto plaatst de zangeres een liefdevol hartje. En ook de volgers van Anouk smelten bij het zien van het meisje. ‘Wat een leuk kind, en superleuk aangekleed’, schrijft iemand. ‘Wat een mooi dametje!’, reageert een ander. ‘Heel schattig!’

Van de zes kinderen die Anouk heeft, is Jelizah Rose de jongste. Ze kreeg het meisje met Dominique Schemmekes, met wie de zangeres sinds 2015 samen is.

 

❤️ #JelizahRose

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk) op

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: ANP