Bij een schietpartij in Amsterdam is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt. Volgens Het Parool zou het gaan om misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Een politiewoordvoerder kon dat vooralsnog niet bevestigen.

Op een filmpje dat rondgaat op sociale media, is De Vries duidelijk herkenbaar te zien met een bebloed gezicht. Hij ligt op zijn rug op de straat. Omstanders helpen hem en roepen of er al gebeld is naar 112.

RTL Boulevard

Wel kon de politie zeggen dat het slachtoffer ernstig gewond naar het ziekenhuis is vervoerd. Of het slachtoffer nog aanspreekbaar was, kon de politiewoordvoerder niet zeggen. Het schietincident gebeurde in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Daar zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries dinsdagavond aanwezig was.

Dader

De politie is met een grote zoekactie met meerdere eenheden op zoek naar een verdachte, en vraagt getuigen zich te melden. Rond 19.40 uur werd via Burgernet een signalement van de vermoedelijke schutter verspreid. Het zou gaan om een man, met een klein, tenger postuur. Hij droeg een donkergroene jas met camouvlagevlekken en een zwarte pet. Wie deze man ziet, kan hem beter niet zelf benaderen maar kan beter 112 bellen, aldus het Burgernetbericht.

Article continues after the ad

Ernstig misdrijf

Niemand weet hoe Peter er precies aan toe is of wat de aanleiding is van het incident. Het is duidelijk dat het om een misdrijf gaat en dat de verwondingen ernstig zijn, omdat er beelden rondgaan waarop te zien is hoe hij in zijn hoofd geschoten is.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.