Peter R. de Vries zal binnenkort voor het eerst in ruim vijf jaar weer in de bioscoop te zien zijn. De misdaadverslaggever speelt in De Grote Sinterklaasfilm de rol van rechercheur. Het is een sprekende rol, bevestigt distributeur WW Entertainment desgevraagd.

De Vries was al eerder in de bioscoop te zien in Kidnapping Freddy Heineken, met Anthony Hopkins in de hoofdrol. Deze film, over de ontvoering van de beroemde biermagnaat, draaide in de zomer van 2015 in de Nederlandse bioscopen.

Ook VVD-coryfee Erica Terpstra en acteur Bram van der Vlugt zijn in de film te zien. Terpstra speelt een burgemeester. Van der Vlugt was decennialang op televisie te zien tijdens de intocht van Sinterklaas en prolongeert deze rol nu in de bioscoop.

Roetveegpieten

In De Grote Sinterklaasfilm wordt de goedheiligman met zijn pieten door de burgemeester het grote kasteel uitgezet. Daarom moeten zij de voorbereidingen voor het grote feest doen vanaf de camping. Dit zorgt voor veel problemen.

Article continues after the ad

In de bioscoopfilm zitten geen traditionele gitzwarte pieten meer, valt uit de trailer op te maken. Er zijn alleen maar roetveegpieten te zien. De Grote Sinterklaasfilm van regisseur Lucio Messercola is vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.