Misdaadjournalist Peter R. de Vries is nu ruim twee jaar actief met zijn advocatenkantoor De Vries & Kasem, waarmee hij de nodige BN’ers bijstaat en waar zijn zoon mr. Royce de Vries de toga draagt. Maar hoe succesvol is hun met veel tromgeroffel opererende praktijk?

Toen Peter R. de Vries in 2017 met zijn zoon mr. Royce de Vries en mr. Khalid Kasem – die laatste behaalde vorige week de finale van De Slimste Mens – advocatenkantoor De Vries & Kasem (hierna te noemen DV&K) startte, gaf de misdaadverslaggever aan zich met zijn kantoor te richten op internetcriminaliteit, mediarecht en civielrecht. Intussen heeft DV&K ook de nodige BN’ers bijgestaan. Hoe succesvol was dat?

Opgelicht

De meest recente rechtszaak betrof die van Rossana Kluivert versus het tv-programma Opgelicht?! na een reportage over Rossana’s hondencentrum op Curaçao. Uit de reportage zou moeten blijken dat Rossana het ingezamelde geld van haar Kluivert Dog Rescue Center niet op de juiste wijze zou gebruiken en veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweerde. Daarnaast gebruikte Rossana volgens Opgelicht?! het geld van donateurs voor tien-duizenden euro’s aan marketingkosten en het huren van een winkelpand. Omdat Rossana deze aantijgingen met klem ontkende, stelde ze voor live in de Opgelicht?!-uitzending haar verhaal te doen. Dat weigerden de makers, waarna Rossana de stap naar de rechter maakte, daarbij vertegenwoordigd door mr. Royce de Vries. Zoals te doen gebruikelijk werd de zaak in RTL Boulevard uitgebreid voor-beschouwd. Dat kon echter niet voorkomen dat Rossana de rechtszaak verloor. 

Article continues after the ad

Wilde huwelijksnacht

De meest besproken rechtszaak van DV&K is ongetwijfeld die van Bridget Maasland tegen een dagblad. Inzet: een artikel waarin werd geschreven dat Bridget en André Hazes in 2014, op de bruiloft van Patty Brard, een ‘wilde huwelijksnacht’ beleefden. Volgens de krant zouden Bridget en André elkaar ‘voor het oog van alle aanwezigen te buiten zijn gegaan aan een hartstochtelijke vrijage’. Volgens Bridget klopte daar niets van waarna ze de krant voor de rechter daagde, een rectificatie en een schadevergoeding van 7500 euro eiste, en zich liet vertegenwoordigen door mr. Royce de Vries. Het dossier werd in RTL Boulevard door Peter uitgebreid besproken zonder dat de krant de mogelijkheid kreeg hun kant van het verhaal te vertellen. Het goed gefundeerde verweer van de krant volgde in de rechtszaal, waarna de rechter in het nadeel van Bridget oordeelde en ze het kort geding verloor.

Theatraal

Dat DV&K in al deze zaken bakzeil moest halen, doet een insider in de juridische wereld schamperen: ‘Peter R. en zijn zoon Royce zijn nog niet écht de nieuwe Moszkowicz met hun kantoor...’ Daarmee wordt gedoeld op het gelijknamige tv-programma waarin gezocht werd naar iemand die toenmalig meesterpleiter mr. Bram Moszkowicz kon bijstaan. Grappig genoeg werd winnares Nienke Hoogervorst ook de nieuwe mevrouw Moszkowicz in Brams leven, wat ze nog steeds is.

Een andere zaak die ‘voorbehandeld’ werd in RTL Boulevard was die van Olcay Gulsen en haar modemerk SuperTrash; daarbij trad Peter R. als haar woordvoerder op. Voor Peter het woord kreeg, merkte presentator Ruben Nicolai op dat Olcay werd vertegenwoordigd door het advocatenkantoor van Peter. ‘Vandaar dat jij er zo veel van af weet,’ zei hij. ‘Ik heb het gevoel dat ik getuige ben van een karaktermoord,’ sprak Peter theatraal. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 6 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.