Acteur Peter Paul Muller, de hoofdrolspeler van de nieuwe politieke thriller Morten, haalt in een interview hard uit naar de NPO, die volgens hem te veel naar kijkcijfers kijkt. 'Wat een bureaucratische lulzooi is het daar', zegt de acteur op de vraag of er een tweede seizoen in zit.

Peter Paul Muller speelt de hoofdrol in de nieuwe AVROTROS-dramaserie Morten, naar de gelijknamige boekenserie van Anna Levander (pseudoniem van Dominique van der Heyde) en Annet de Jong. De acteur speelt hierin de ambitieuze politicus Morten Mathijsen, die op weg lijkt naar het premierschap. De serie, die al op NPO Start beschikbaar is, is vanaf zondagavond te zien op NPO 3.

Tweede seizoen

Het verhaal van de achtdelige serie leent zich voor een tweede seizoen. Muller: 'Of dat er van gaat komen, beslist de NPO. Wat een bureaucratische lulzooi is het daar. Ik denk: vind je het wat of niet? Zo niet, dan kunnen wij wat anders gaan doen. Maar als je dit als een serie van belang beschouwt, laat je een tweede seizoen toch niet afhangen van hoeveel mensen er die ene avond hebben gekeken? Beoordeel het inhoudelijk. Om zo'n besluit te koppelen aan de vraag of er 800.000 of 1,2 miljoen kijkers waren, vind ik van de zotte.'

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders