Peter Jan Rens heeft het opgenomen voor Max Verstappen, die een jurylid van de Grand Prix van Amerika een 'mongool' noemde voor de camera. "Ik vindt dat het woord "Mongool" niet slaat op iemand met een syndroom van Down!," laat Peter Jan op Facebook weten. 

Verstappen

Max Verstappen nam geen blad voor de mond nadat hij een tijdstraf van 5 seconden kreeg voor een inhaalactie op Kimi Räikkönen in de laatste ronde. Het kostte hem de derde plek. Max was woest en noemde één van de juryleden voor de camera van Ziggo Sport een mongool.

Woordkeuze

Peter Jan laat weten dat hij achter de woordkeuze van Max staat. "Tegenwoordig is het gebruik van het woord veel meer toepasselijk op mensen die niet helemaal zuiver nadenken of niet goed bij hun hoofd zijn door dat ze dingen doen die niet door de bocht kunnen," schrijft hij. Peter Jan haalt uit naar de mensen die boos zijn op Max om zijn woordkeuze. "Dus voor de mensen die er over zitten te zeiken ik vindt jullie Mongool!"

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders