Peter Faber treedt de komende maanden niet op. Hij heeft alle avondvoorstellingen van zijn onemanshow Peter Faber 75 Hoera! voor de komende maanden afgezegd wegens ernstige vermoeidheidsklachten, vertelt hij in een interview.

De 75-jarige Faber belandde afgelopen week in het ziekenhuis, waardoor hij vrijdag zijn show in Veldhoven moest afblazen. 'Petertje moet eerst weer op adem komen en ik wil iedereen geruststellen dat ik géén nieuwe hartproblemen heb', zegt de acteur.

Fysiek doorheen

Hij verliet het ziekenhuis in Amsterdam met de diagnose dat hij er fysiek doorheen zit. 'Daarop heb ik besloten om het rustiger aan te doen en de tientallen voorstellingen te annuleren. Het gerucht dat ik opnieuw problemen heb met mijn rikketik, klopt niet. Ik moest afgelopen vrijdagavond in theater De Schalm in Veldhoven optreden. 's Ochtends voelde ik me niet helemaal goed. Ik was doodmoe, kortademig en vertrouwde mijn eigen lijf niet. Uiteindelijk bleek dat die kortademigheid en vermoeidheid veroorzaakt werd doordat ik teveel hooi op de vork had genomen. Mijn lijf protesteerde en heeft me op tijd gewaarschuwd.'

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders