Peter Beense combineerde 27 jaar lang zijn zangcarrière met zijn café in Amsterdam. De zanger heeft er nu toch voor gekozen om fulltime voor zijn zangcarrière te gaan. 

Article continues after the ad

Lees ook: André Hazes wil stoppen met 'Rad van Fortuin'

Chef-kok

"Ik had het helemaal uitgestippeld: het papiertje voor brood- en banketbakker had ik binnen en nu ging ik doorleren voor kok", vertelt Peter aan Veronica Magazine, "Daarna zou ik bij de marine doorleren voor chef-kok. Dat was een tip van mijn vader, die in zijn tijd bij de marine had gezien dat de jongens in de keuken een mooi leven leidden. Maar die droom viel in duigen. Na tweeënhalf jaar van de driejarige opleiding verloor ik mijn leerbaan en zonder baan mocht je geen examen doen. Gedesillusioneerd ben ik ermee gestopt." 

Keukenprinses thuis? 

Terug naar brood en banket wilde Peter echt niet meer. "Om drie uur 's nachts stond ik dat saaie brood te bakken, terwijl ik veel liever met taarten, gebakkies en koekies bezig was. Daar kon ik mijn fantasie in kwijt!", aldus Peter. Maar tegenwoordig is hij niet vaak meer met koken bezig. "Mijn vrouw is de keukenprinses in huis. Vroeger bood ik nog weleens aan het eten te maken, maar dan zei ze: 'Doe maar niet, jij maakt er alleen maar een rotzooi van.'" 

Fijnproever

"Toch ben ik nog steeds een fijnproever. Ik merk het meteen als er iets niet klopt aan een gerecht en kan tot in precisie kruiden herkennen." Peter wilde zo veel mogelijk centen verdienen en pakte daarom alles aan wat hij op zijn pad tegenkwam. "Ik ging zingen en startte mijn eigen café, dat ik net heb verkocht. Ik heb een leuke tijd gehad en zou het zo weer doen. Ik kan je verhalen vertellen, daar kun je een boek over schrijven. Al is daar vast niet iedereen blij mee..."

Beeld: Peter Smulders. Bron: Veronica magazine