Hoewel Herman van Veen in Soest woont, bivakkeert hij regelmatig in de nabijheid van Carré in Amsterdam. De 74-jarige artiest komt de theatertempel dan geregeld binnenwandelen – zelfs als hij niet hoeft op te treden. ‘Bij Carré haten ze Herman.

Hij loopt te pas en te onpas binnen, alsof hij de koning is,’ vertelt voormalig 3FM-dj Noortje Veldhuizen (24) in de BNNVARA-podcast De Krokante Leesmap. In die vermakelijke luistershow neemt Noortje met NPO Radio 1-presentator Roelof de Vries (40) en schrijver Marcel van Roosmalen (51) op geheel eigen wijze tijdschriften onder de loep. ‘Dat vinden ze daar niet leuk,’ gaat Noortje verder over de bemoeizucht van Van Veen.

Article continues after the ad

Applaus

‘Ik woon zelf in de buurt van Carré en rook weleens een sigaretje met de mensen die daar werken. Ik vroeg toen eens naar Herman van Veen en toen vertelden ze dat.’ Roelof zijn soortgelijke verhalen van het personeel van Carré over Herman ter ore gekomen. ‘Ik heb gehoord dat ze bij Carré een hekel aan Herman hebben omdat die voorstellingen maar duren en duren. Herman van Veen sluit af, komt dan weer terug en gaat dat applaus dan dirigeren. Vervolgens gaat hij weer af en komt hij nog een keer op: Herman kan niet genoeg krijgen van applaus. Hij wacht gerust tien minuten en komt dan nog een keer terug. Terwijl de mensen die daar werken denken: wij willen naar huis!

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.