Het zijn bijzonder bange tijden voor Johan Derksen: het icoon van Veronica Inside wordt ernstig bedreigd en moet nu met zelfs met persoonsbeveiliging door het leven. 

Met zijn gepeperde uitspraken bij Veronica Inside zorgt Johan Derksen geregeld voor ophef, maar zo ernstig als nu was de situatie zelden: de door veel kijkers op handen gedragen presentator wordt momenteel door anderen namelijk dusdanig ernstig bedreigd dat hij met persoonsbeveiliging door het leven moet. Johan bevestigt dat slechte nieuws aan Story, maar is logischerwijs voorzichtig met het delen van details. ‘Er schijnen bij Talpa bedreigingen te zijn binnengekomen. Dan moet je bij hen zijn, ik weet er verder niets van af. Ik heb met niemand wat te maken.'

Doodsbedreigingen

Uit welke hoek de bedreigingen komen, vertelt het voetbalicoon niet. Het zou kunnen dat ze verband houden met zijn recente uitspraken over Turkije. Johan hekelde het regime van de Turkse president Erdoğan die politieke tegenstanders en criticasters zonder blikken of blozen gevangen zou laten zetten. Meteen na die uitspraken werden er via de social media doodsbedreigingen aan Johan geuit, liet hij weten. Die en mogelijk bedreigingen elders hebben ertoe geleid dat hij vierentwintig uur per dag bewaakt worden.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.