De hitserie Penoza krijgt volgend televisieseizoen een spin-off. In de vierdelige serie Doodstil wordt de achtergrond en afkomst van Luther, de zwijgzame rechterhand van Carmen van Walraven, uit de doeken gedaan.

Doodstil zal in het najaar van 2020 op NPO 3 te zien zijn, maakten KRO-NCRV en producent NL Film woensdag bekend. De hoofdrol wordt vertolkt door Raymond Thiry, die Luther ook speelde in de vijf seizoenen en speelfilm Penoza.

Wreken

De serie speelt zich af in de jaren negentig en vertelt hoe Luther probeert de moord op zijn broer te wreken. De regie is in handen van Willem Gerritsen en het scenario is geschreven door Philip Delmaar. De hitserie Penoza werd dit najaar afgesloten met een bioscoopfilm die al drie weken volle zalen trekt.

Penoza

In totaal zagen al meer dan 300.000 bezoekers het laatste avontuur van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) en haar gezin. Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV en vertelt over een vrouw die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.