Jinek vertrekt naar RTL en dat betekent dat Jeroen Pauw er alleen voor staat op de late avond bij de publiek omroep. Toch kwam de overstap van Eva voor hem niet als een verrassing.

Dat laat hij weten in een gesprek met het AD. 'Ik wist dat zij dit zou gaan doen, in die zin dat ze mij er eerder al een en ander over had verteld', verklaart Jeroen. 'En ja, ik begrijp dat dit ontzettend leuk is. Dit past wel bij het avontuurlijke karakter van Eva.' Toch zal geld zeker wel een belangrijke rol hebben gespeeld in haar keuze. Maar de presentator vraagt zich ook af voor wie het dat niet zou doen.

Article continues after the ad

Kijkcijfers

Nu Beau qua kijkcijfers een nieuw dieptepunt heeft bereikt, is de vraag of het wel een goede zet is. 'Het is een beetje hetzelfde als met rente van de bank. Als je meer rente krijgt, is er meer risico. Dat is met een salaris ook. Een hoger salaris is een groter risico. En dat risico is er natuurlijk wel bij RTL, dat het misschien niet gaat lukken. Maar eerlijk gezegd, ik denk dat het wél gaat lukken.' Toch gaat hij haar ook zeker missen.

Overstap

En of Jeroen zelf gaat overstappen, daar kan hij kort over zijn: in de transfersfeer is momenteel niks te melden. 'Ik praat met regelmaat met al die mensen', verklaart Pauw. 'Maar dat heeft er ook mee te maken dat ik als producent wel eens betrokken ben bij programma’s die daar worden uitgezonden. Ik heb met iedereen wel goed contact wat dat betreft.'

Bron: AD | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.