Wat is uw vroegste herinnering aan eten?
‘Dat het eenvoudig was. Vooroorlogs zoals de gezinnen toen waren en er niet veel eten was. We aten voornamelijk aardappels met schil. Mijn moeder was kooklerares, maar het koken van haar heb ik niet geërfd. Ik kan mooie omeletten maken, maar daarmee houdt het op.’

Article continues after the ad

Wat vindt u lekker en wat niet? 
‘De Oosterse keuken is mijn favoriet. Thais, Indonesisch en het moet scherp gekruid zijn. Een rode of groene curry met daarin vlees gesudderd is heerlijk. En ik ben nog altijd een grote vleeseter. Wat ik niet lekker vind, is postelein. En stokvis, die gedroogde vis.’

Wat geeft u onverwachte visite te eten? 
‘Die nemen we mee uit eten. We hebben thuis geen voorraadkast, geen vrieskast en we bewaren nooit restjes. Of het moet zo lekker zijn dat we het de volgende dag bij de lunch eten. Mijn vrouw kookt heerlijk, maar nooit voor meer dan vier personen.’

Lees dit artikel in Story editie 17. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders