Drie jaar nadat er prostaatkanker bij Paul van Gorcum werd ontdekt, gaat het goed met de gezondheid van de 86-jarige acteur. Zijn leven leek even uitzichtloos, maar inmiddels voelt Van Gorcum zich "kerngezond", zegt hij in De Telegraaf.

Nadat de chemokuur aansloeg, knapte Van Gorcum naar eigen zeggen "redelijk snel op". "Ik sta sindsdien onder voortdurende medische controle. Vier keer per jaar krijg ik een hormooninjectie en een keer per jaar een calciuminjectie. Ik kan honderd worden met mijn ziekte, zegt mijn dokter altijd. Ik geloof hem. Ik voel me kerngezond. Ik mag alles eten en drinken en mijn energie heb ik weer helemaal terug."

Article continues after the ad

Baron

De acteur, vooral bekend van zijn rol als Baron Van Neemweggen uit Bassie & Adriaan, is ondanks zijn leeftijd nog regelmatig aan het werk, al ligt het werk niet meer voor het oprapen. "Ik had gráág een rol willen hebben in Hendrik Groen. Op de een of andere manier hebben ze niet aan me gedacht. Jammer", aldus Van Gorcum, die nog altijd wordt aangesproken op zijn rol als de Baron.

Serieuze dramastukken

"’Drommels, drommels’, hoor ik de mensen dan achter mijn rug zeggen. Dat vind ik een compliment", gaat Van Gorcum verder. "Dat ik daarnaast ook in zware, serieuze en klassieke dramastukken heb gestaan, dat zijn veel mensen al lang vergeten. Het stoort me niet. Wat me wel goed doet, is dat ik zo nu en dan van mensen, die zich in mij verdiept hebben, verbaasd te horen krijg dat ik in mijn leven zoveel heb gedaan. Ik heb altijd hard gewerkt en dat ook nog met plezier."

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.