Als het aan Paul van Gorcum (83) ligt, worden hij en zijn vrouw Lenie honderd jaar. Die droomwens werd alleen een jaar geleden geweld aangedaan toen de acteur te horen kreeg dat hij prostaatkanker heeft. Paul is daardoor anders over euthanasie gaan denken, en dat geeft twijfels.

Ziekte

De acteur, die bij jong en oud vooral bekend werd door zijn komische rol van de baron in Bassie & Adriaan, kwam tijdens een wandeling in Duitsland ongelukkig ten val. Onderzoek in het ziekenhuis wees toevallig uit dat hij ernstig ziek is. Omdat Paul en Lenie zich na bijna zestig jaar huwelijk geen leven zonder elkaar konden voorstellen, spraken zij onderling af dat, mocht Paul aan zijn ziekte komen te overlijden, Lenie samen met hem zou sterven.

Resultaten

“Ik kreeg kippenvel toen de dokter me vertelde dat hij erg blij was met de resultaten en ik géén chemokuren meer hoef te ondergaan. Ik heb op de rand van de kist gezeten en dat is geen pretje”, vertelt Paul aan Story. Volledig genezen is Paul helaas niet. “Ik heb nog steeds prostaatkanker met uitzaaiingen in mijn onderrug. Daar verandert niets meer aan. Maar die kanker en de uitzaaiingen zijn geblokkeerd en kunnen niet meer verder groeien.”

Wens

Dat er geen sprake meer is van een bedreigende situatie, betekent niet dat de wens van Paul en zijn vrouw Lenie om samen uit het leven te stappen vervlogen is. “Absoluut niet! We willen nog steeds samen sterven! Dat verandert niet. Alleen hebben we dat plan nu wat opgeschoven.” Paul weet maar al te goed waarom hij samen wil sterven. “We hebben gezien onze leeftijd, de nodige kennissen in verzorgingshuizen. Elke keer als Lenie en ik daar binnenlopen, zeggen we tegen elkaar: Hier komen wij nooit, maar dan ook nooit, terecht!”

Lenie vertelt haar kant van het verhaal in de nieuwste Story. Blader gauw naar pagina 73. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Story

muck reesema

Iedere stap die Muck Reesema zet wordt vakkundig vastgelegd door zijn moeder Kim Kötter of vader Jaap Reesema. Niet voor niets heeft de kleine spruit meer dan 22.000 volgers op Instagram! Story deelt de 10 leukste foto's van de kleine ukkepuk.

Muckepuk

Via het account @muckepuk blijf je op de hoogte van de peuter. Regelmatig worden de broodnodige en überschattige kiekjes van de kleine man gedeeld. Volgers liken de foto's massaal. Zo zijn de volgende foto's de laatste tijd erg populair:

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders