Wat is je vroegste herinnering aan eten?

‘Ik ben een kind van de oorlog, dus wij aten aardappelschillen en tulpenbollen. Wat ik me ook herinner is dat mijn moeder ongelooflijk goed rode bieten kon klaarmaken: met ui en azijn en een gekookte aardappel. En we aten brood met suiker. Mijn broer zei altijd tijdens het bidden aan tafel: Geef ons heden ons dagelijks brood – het liefst krentenbrood.’

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Door die oorlog is er niets wat ik níet lust. Wat ik echt heel lekker vind, is de Franse keuken. Zoals steaks.’

Wat geef je onverwachte gasten te eten?

‘We zijn met zijn tweetjes, vaak maken we meer dan we samen op kunnen. Dan vriezen we het in. Als we van tevoren weten dat we eters krijgen, pakken we groots uit. Dan maken mijn vrouw en ik iets niet alledaags, zoals gebraden kwartel.’

Article continues after the ad

Beeld: ANP