Paul de Munnik heeft vrijdag de eerste single van zijn nieuwe album uitgebracht. Hij schreef het nummer Beter Dan Mijn Best samen met Helge Slikker.

De single is afkomstig van het album Goed Jaar, dat in etappes wordt uitgebracht. Vrijdag verschenen de eerste vier nummers. Rond de jaarwisseling volgen nog vier liedjes en op 23 maart verschijnt het album in z’n geheel, ook op vinyl en cd.

"In juni zijn we de studio in gegaan. Ik wilde een album opnemen waarop duidelijk te horen was waar ik nú sta. Dit is wat ik wil doen, en dat ga ik zo goed mogelijk doen'', vertelt Paul de Munnik. ''Nu kan ik met trots aankondigen dat het album af is en luistert naar de naam Goed Jaar.” Op 21 maart gaat Paul de Munnik met zijn nieuwe liedjes op theatertour. De muzikant en schrijver speelt dan samen met een vierkoppige band in zestien theaters door het land.

De Munnik: “Ik wil gewoon zingen. Geef me een podium, een piano, een microfoon en een bandje en laat me lekker zingen, dan ben ik gelukkig, daar word ik heel blij van.”

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders