Paul de Leeuw moest vorige week afscheid van zijn vader Henk nemen. Het was de tweede keer in een jaar tijd dat de cabaretier een dierbare verloor.

Vorige week berichtte Story dat Paul de Leeuw zijn vader Henk heeft verloren. Volgens bronnen dicht bij de familie brak Henk (88), die ondernemer in de internationale fruit- en groentehandel was, eind september zijn heup en belandde in het ziekenhuis. Daar werden tevens hartproblemen geconstateerd, die mede zouden hebben geleid tot zijn overlijden. Pauls vader woonde in Polen op een kasteel met landgoed. Paul had een hechte band met zijn vader, die al geruime tijd gescheiden was van zijn moeder. ‘Mijn vader stond erom bekend dat hij altijd een beetje in zichzelf neuriede en je hoorde zachtjes: pompidom,’ liet Paul weten op social media.

Tweede vader

Voor Paul komt het afscheid van zijn vader kort na een ander verlies van een dierbare. Vorig jaar november stierf Willem (88), de geliefde van Pauls moeder. Hij was als een tweede vader voor Paul. En nu, nog geen jaar later, was er dus het afscheid van vader Henk, die vooral in Rotterdam een man met aanzien was, omdat hij begin jaren tachtig de plaatselijke voetbalclub Feyenoord een bijzonder geschenk gaf.

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.