Het eerste programma dat Paul de Leeuw sinds zijn vertrek bij BNNVARA gaat maken bij RTL 4 heet Paul Pakt Uit. De show zal draaien om het uitdelen van cadeaus in het bijzijn van publiek en onder begeleiding van de negenkoppige huisband van Stef de Hond.

Paul Pakt Uit zal niet alleen in een studio plaatsvinden, maar De Leeuw gaat ook het land in en deelt zelfs in de nachtelijke uren cadeaus uit. Volgens de presentator past het programma uitstekend bij hem. "Mensen blij maken met een klein gebaar, een cadeautje, een liedje of een artiest. Kortom: in Paul Pakt Uit ben ik de blije eikel!" aldus De Leeuw.

Article continues after the ad

Ook Peter van der Vorst, Directeur Content & Marketing RTL, heeft vertrouwen in het programma. Zo noemt hij Paul Pakt Uit "een echte feelgoodshow met een knipoog" met "precies het familiegevoel voor de zaterdagavond van RTL 4."

Vertrek

In juni vorig jaar maakte de presentator bekend over te stappen naar RTL. Hij liet daarmee de VARA, dat later BNNVARA werd, achter zich. Sinds de jaren negentig was De Leeuw werkzaam voor de publieke omroep, waar hij programma's maakte als De Schreeuw van de Leeuw en De Kwis. Eerder was De Leeuw al te zien als jurylid bij tv-programma Holland's Got Talent, maar nu heeft de presentator zijn eerste eigen programma op de zender. Op 5 december zal hij ook een Sinterklaasshow maken.

Paul Pakt Uit is vanaf zaterdag 30 maart om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders