Paul de Leeuw (59) en Astrid Joosten (63) stoppen bij Op1. De presentatoren, die veel kritiek krijgen omdat hun gesprekken te weinig diepgang zouden hebben, keren na dit seizoen niet terug bij de talkshow.

Paul en Astrid maken dit seizoen nog af als Op1-presentatieduo, maar na eind juni valt het doek voor de twee. Dat maakt het AD bekend. 

Kritiek

Het presentatieduo krijgt al vanaf hun aantreden in november kritiek op hun uitzendingen. Vooral Paul moet het vaak ontgelden. Zijn interviews zouden niet journalistiek genoeg zijn en te weinig diepgang hebben. In januari maakte hij nog excuses omdat hij volgens kijkers en prominenten een ongepaste opmerking over Aziaten had gemaakt.

Luchtiger

Paul en Astrid werden voor de talkshow geselecteerd omdat ze de vrijdagse uitzendingen iets luchtiger en een 'weekendgevoel' wilden maken. 'Ze willen echt dat de vrijdag iets luchtiger wordt en dat zie ik onszelf echt wel doen. We hebben net een proefuitzending gedaan en dat ging hartstikke goed. Heel blij en iedereen opgelucht en tevreden,' zei Paul begin november.

Article continues after the ad

Geen bevestiging

BNNVARA houdt de lippen intussen stijf op elkaar. 'De huidige afspraken met Paul en Astrid lopen tot en met juni dit jaar. Welke duo’s in de beide zomermaanden juli en augustus Op1 gaan presenteren, moet nog worden besproken door de NPO en de betrokken omroepen. Daarbij wordt ook gekeken naar ieders beschikbaarheid in de vakantieperiode,' verklaart een woordvoerder van de omroep.

Beeld: BNNVARA | Bron: AD

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.