Vandaag is het zover voor Linda de Mol. Ze gaat - onder toeziend oog van heel Nederland - op dieet. Op haar online televisiekanaal LINDA.tv zal de presentatrice zes weken lang gaan vloggen en kijkers op de hoogte houden van haar lijnpoging. Ook stapt ze (voor het eerst dit jaar) op de weegschaal. Collega Paul de Leeuw (55) vindt zichzelf ook een tikkeltje te zwaar en laat op Instagram weten de strijd tegen de kilo's samen met Linda aan te gaan.

Article continues after the ad

Lees ook: Linda de Mol gaat de strijd met de kilo's aan

Afvalrace

"De enige stok achter de deur om ook af te vallen, is de strijd met je aangaan", aldus Paul in een video die hij aan Linda richt. Vandaag deelt hij in alle eerlijkheid zijn gewicht met de wereld: 109,1 kilo. "De kilo's moeten weg", klinkt Pauls bijschrift bij een tweede post.

Let the battle begin

“Twintig jaar geleden, Twintig kilo’s geleden… En vandaag is het begonnen: The battle”, zegt Paul lachend in een volgend filmpje op het sociale medium, terwijl hij een foto van Linda en zichzelf omhoog houdt. “Een tip voor als je gaat lijnen; natuurlijk minder eten en kijken naar wat je eet, maar vooral een foto opzoeken van vroeger. Ik heb hem gevonden!” Op de foto is Paul 35 jaar oud.

Toch maar een wortel

Paul raadt aan om zo'n oude foto van jezelf op de koelkast te plakken. Als je dan op een zwak moment naar de koelkast loopt om iets lekkers te pakken en geconfronteerd wordt met je mooiere, knappere, jongere en bovenal 'slankere' zelf, ben je sneller geneigd rechtsomkeert te maken. 

 

Maandag 20.03.17 en 109.1 kilootjes kijken mij ietwat verward aan! Want ze moeten weg! Meer of minder kilo's?

Een bericht gedeeld door paul de leeuw (@pdl1962) op

 

 

?Linda ❤?Paul

Een bericht gedeeld door paul de leeuw (@pdl1962) op

Beeld: Peter Smulders. Bron: Instagram