In de afgelopen twee maanden is Patty Brard (63) maar liefst zeventien kilo afgevallen. Maar ze is niet alleen lichamelijk lichter geworden. Ook geestelijk is ze ballast kwijtgeraakt. Al blijft één aspect in haar leven hardnekkig knagen...

Vanaf deze week is Patty, naast onder anderen Javier Guzman, Bibian Mentel, Patricia Paay en Christina Curry op RTL5 te zien in het programma BN’ers in Therapie. ‘Ik had er geen hoge verwachtingen van,’ zegt ze. ‘Ik deed meer mee om het taboe om in therapie te gaan, te doorbreken. Het blijkt dat driekwart van de jeugd behoefte heeft aan therapie, maar dat ze dat niet doen omdat ze dan voor gek worden uitgemaakt. Dat vind ik erg; dat je bereid bent om aan jezelf te werken, maar dat je omgeving dat onmogelijk maakt. Ik hoop dat dit programma hen over die streep trekt. Zelf dacht ik mentaal in orde te zijn. Maar dat bleek niet zo. Mijn beruchte faillissement heeft toch meer veroorzaakt dan ik dacht, terwijl ik het idee had alles te hebben verwerkt.’ Patty ging in 1993 failliet en bleef met een schuld van 2,7 miljoen gulden zitten. Jarenlang leefde ze van een bijstandsinkomen.

Dochter Priscilla

Met alles wat ze meer verdiende, betaalde ze haar schuld af. ‘Ik blijk mezelf nog steeds kwalijk te nemen dat ik me destijds niet goed heb beschermd. Daardoor zijn er twee Patty’s ontstaan. Een gekwetste Patty, maar ook een vrouw die bij oneerlijkheid ten strijde trekt en niet stopt totdat het onrecht ongedaan is gemaakt. Die twee vrouwen moeten meer met elkaar in balans komen. Dat zou voor mij een stuk makkelijker zijn.’ Ook praat Patty in het programma over haar dochter Priscilla, met wie ze sinds 2009 geen contact meer heeft. ‘Ik weet dat zij dat liever niet heeft. Maar ze is wel een onderdeel van mijn leven. En ik voel me schuldig. Dat kwam tijdens de praat-sessies naar voren. Over hoe ik me ten tijde van mijn faillissement naar haar toe gedroeg. Als ik mezelf al niet kon beschermen, hoe kon ik haar dan beschermen? Ik voelde dat ik tekort was geschoten. Al zeiden de therapeuten dat ik mezelf niet zoveel kwalijk moest nemen. Het waren mooie en zinvolle gesprekken.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Geruchten dat haar relatie met Ramon op de klippen is gelopen, worden in Story eindelijk door Berget Lewis bevestigd. ‘Het liep niet tussen ons.’ Maar wie denkt dat Berget met liefdesverdriet rondloopt, slaat de plank mis.

Nadat haar eenjarige huwelijk met Sebastiaan van Rooijen strandde, vond zangeres Berget Lewis (46) nieuw liefdesgeluk bij Ramon. Ze was erg zeker van hun relatie toen ze in 2015, een jaar nadat ze elkaar hadden ontmoet, gingen samenwonen. Berget vertelde in Story: ‘Dat is toch een behoorlijk commitment. Dan zeg je toch tegen elkaar: We willen samenblijven. Voor mijn gevoel doe ik ook niets te snel. Ramon en ik zijn nu ruim een jaar samen. We zijn geen jonge mensen, die in een vlaag van verliefdheid zijn gaan samenwonen. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben.’ Berget vertelde zelfs dat ze een huwelijksaanzoek zou accepteren. Maar van een bruiloft kwam het niet.  

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP 

Vorig jaar leken Froukje de Both en haar vriend Niek van der Bruggen na een tijdelijke breuk gelukkiger dan ooit. Toch zette het koppel deze zomer definitief een punt achter hun relatie. ‘Een breuk is altijd moeilijk,’ zegt Froukje tegen Story.

Afgelopen juni maakten Froukje de Both (46) en Niek van der Bruggen (35) bekend dat het na een relatie van zes jaar over en uit is. ‘We waren vorig jaar al kort uit elkaar gegaan en daarna dachten we echt dat we het samen leuk zouden houden,’ vertelt Froukje nu aan Story. Niets bleek minder waar! ‘Over de precieze reden wil ik niets kwijt. Maar Niek en ik hebben geen ruzie. Een breuk is altijd moeilijk, maar Niek en ik voelen ons nog steeds met elkaar verbonden en we zullen altijd vrienden blijven.’ Froukje zegt voorlopig geen behoefte te hebben aan een nieuwe man.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders