Patty Harpenau is enorm verbaasd over de ophef over haar zoon Dotan. "Onze naam wordt door het slijk gehaald," aldus de kunstenares en lifecoach.

Vermoedens

Patty gelooft niet dat haar zoon in staat is geweest om nep-accounts te maken om zo zijn populariteit binnen de muziekwereld te vergroten. Het gaat om 140 nep-accounts die werden aangemaakt om zijn imago op te poetsen. Ook verzon Dotan verhalen over een fan in het vliegtuig die hem niet herkende. Ondanks dat er bewijs is, claimt Patty dat haar zoon zoiets niet zou doen. "In het artikel van De Volkskrant is constant sprake van vermoedens, en geen bevestigingen. Daar kan ik niets mee," zegt ze tegenover het AD. De schrijfster is enorm gekwetst door de 'trollengate'. "Dit raakt je in het hart. Het is gewoon niet leuk meer. Een collectief veld van totale aanbidding is totaal omgeslagen naar diepe... Ik heb er gewoon geen woorden voor.''

Meervoudige stoornissen

De moeder van Dotan wordt platgebeld sinds het artikel is gepubliceerd. Ze schrikt ervan hoe mensen over haar zoon praten. "In het eerste jaar dat hij bekend werd, is er veel over hem heen gekomen. Maar nu lees ik dingen over meervoudige stoornissen. Kan het even? Zoiets komt hard binnen. Ik heb al twee nachten geen oog dichtgedaan.''

Imagoschade

Volgens Patty worden ze als familie door het slijk gehaald. "'Zo moeder, zo zoon'. Daar krimpt je hart van. Er komt ontzettend veel over ons heen. Ik denk dat het uitermate verstandig is als Dotan vanavond in een grote talkshow gaat zitten. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij denkt 'zak allemaal maar in de stront'," zegt de lifecoach. Ze houdt er rekening mee dat het imago van haar zoon flink is geschaad. "Als dit onrecht blijft aanhouden, dan denk ik dat hij gaat emigreren. Hij heeft genoeg fans in het buitenland," aldus Patty. 


Beeld: Edwin Smulders

Bewoners: oud-voetballer en tegenwoordig tv-analist René van der Gijp (57) en zijn tienerzoon Nicky; oudste zoon Sanny komt geregeld langs.
Beschrijving: een vrijstaande bungalow uit 1961 van 162m² met een eigen oprit en carport, in een rustig buurtje met rijtjeshuizen en flats in de Plantenwijk in Dordrecht. Het is strak en licht ingericht, met opvallende reproducties van naakttekeningen en foto’s van Marilyn Monroe en Brigitte Bardot aan de muur. In de achtertuin bevindt zich een zwembad.
Betaald: € 520.000 (2008). René bezit ook nog een huis in Rotterdam en een appartement in Scheveningen.
BN’ers in de buurt: Inge de Bruijn (Barendrecht), Robin van Persie (Rotterdam), Gerard Cox (Mijnsheerenland).

Bekijk foto's van de bungalow in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders 

Georgina Verbaan zou nog graag eens een roman willen schrijven. De actrice, die woensdag een nieuwe bundel heeft uitgebracht met een selectie van haar NRC-columns, heeft al eens een poging gewaagd. "Ik heb het wel geprobeerd, maar het is nog niet echt gelukt", zei ze in RTL Late Night.

Georgina had afgelopen jaar tijd ingeruimd om te beginnen, maar dat lukte niet erg. "Je moet jezelf aan het werk zetten. Dat is wel even schrikken", aldus de actrice. Waarschijnlijk komt er nu een korte verhalen-bundel, denkt ze. "Ik wil dat eerst in de vingers hebben."

In haar bundel Iets om naar uit te kijken staan naast Georgina's columns al drie korte verhalen. Het is na Loze ruimte uit 2016 haar tweede bundel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP