Wat is je eerste smaakherinnering?
‘Wij hadden een gouvernante, nu heet dat een nanny. Mijn ouders aten apart toen wij nog jong waren. Ik herinner mij de spruitjes, die ik stiekem aan de hond onder tafel gaf. Als de gouvernante erachter kwam, kreeg ik de rest van de week óók spruitjes.’  

Wat vind je lekker? En wat niet?
‘Oesters, zalm, warme appeltaart met bosbessen en walnoten, stoofpot – héérlijk. Waar ik niet van houd, is doorgekookte groente of een grote lap bloederig vlees.’ 

Heb je een succesgerecht?
‘Blanquette de veau. Kalfslapjes zacht aanbraden in knoflook. Bak rode uitjes, voeg een glas rode wijn plus fond opgelost in warm water toe, tot alles bedekt is. Laten koken en schuim weghalen. Op laag vuur 1,5 uur sudderen. Champignons erbij, wat peper en zout. Haal drie eetlepels bouillon uit de pan, meng met 1 eetlepel maïzena, gladroeren en mengen met de blanquette. Serveren met puree en wat peterselie!’ 

More content below the advertising

Het hele artikel lees je in Story 1-2018. De editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders