Patty Harpenau is nog steeds kapot van de ophef die is ontstaan rondom haar zoon Dotan. Ze snapt niet waarom ook zij door het slijk gehaald wordt: "Men vond het kennelijk nodig om daarmee ook mij een flinke stortbui te geven."

Gescheiden

Het leven van Patty staat op zijn kop nadat De Volkskrant onthulde dat Dotan jarenlang tientallen nepprofielen op social media gebruikte om zijn imago op te poetsen. De voormalig kunstenares schrijft in een openhartige blog op haar website dat ze er veel last van ondervindt. Ze vindt het onbegrijpelijk dat de daden van haar zoon aan haar gelinkt worden. "Geen idee waarom; onze carrières zijn gescheiden, is hij een groot en volwassen mens, kom ik vanwege mijn werk nog nauwelijks op befaamde feestjes en partijen en verblijf ik graag in de luwte van de stilte."

Intens verdrietig hart

De moeder van Dotan heeft veel geleerd van de afgelopen tijd. "Het waren leerzame weken waarin ik met verbijstering keek hoe gewonde zielen, gevuld met boosheid op wie of wat dan ook, het hart luchtte door te twetteren en twitteren wat voor ‘de bek komt’ en rook ik in hun berichten de sombere adem van kwaadaardigheid." De schrijfster wilde een eerder geplande lezing bijna afzeggen door alle commotie, maar besloot toch om te gaan. "Het werd een fijne avond maar op weg naar huis was ik moe, zo moe van alles, en huilde ik met een intens verdrietig hart. Ook dat hoort bij het vermeende aura van succes, en ook dat mag er zijn, want het doet gewoon zeer als mensen die je niet eens kennen van alles roepen. En ja, ook al is de ziel wijs, een mens heeft ook nog een hart dat voelt."

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders