Patty Brad is door haar gastric bypass ontzettend veel kilo's kwijtgeraakt, maar af en toe kan ze nog best onzeker zijn over haar uiterlijk. “Elke ochtend loop ik naar het toilet en daar hebben we een grote spiegel. En dan denk ik, oh wow, dat ben ik. Maar in mijn hoofd is er niets veranderd. Ben ik nog steeds, in mijn perceptie, diezelfde vrouw als toen.”

Dat vertelde Patty gisteravond toen zij te gast was bij talkshow 'M' om mee te praten met Tatjana Almuli, schrijfster van het Knap voor een dik meisje. Tatjana viel zestig kilo af tijdens het programma Obese, maar werd daar niet gelukkig van. Ze kon zichzelf in de spiegel nog moeilijk herkennen en dat kwam Patty bekend voor. 

Patty moet nog steeds wennen aan haar slanke lijf en krijgt ook behoorlijk wat nare opmerkingen “In plaats van opmerkingen als ‘zeekoe’, wordt er nu naar mijn botoxhoofd gevraagd”, vertelt ze. Ondanks dat ze veertig kilo kwijt is geraakt, voelt ze zich behoorlijk onzeker. “Omdat ik niet meer wist wie ik was. Dat schild valt af en dat is letterlijk je olifantenhuid. En ineens, als er dan een opmerking over je geplaatst wordt die niet meer ‘vet-gerelateerd’ is, komt dat weer heel hard binnen.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld: ANP