Luv' bestaat dit jaar veertig jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd. Marga Scheide, José Hoebee en Ria Tielsch traden op in Best. Patty Brard schitterde door afwezigheid. Ze stond wél stil bij het jubileum en feliciteerde de dames van Luv'. Maar de felicitatie is zeker niet welgemeend... 

Sarcastisch

Patty plaatst een foto van Ria, Marga en José met het bijschrift: "Van harte modemeisjes! Dat jullie je nog maar lang in de tule mogen hullen!". De felicitatie is op een sarcastische manier bedoeld, zo blijkt uit de reacties die de presentatrice onder de foto plaatst. "Couponnetje van de Dappermarkt!", schrijft ze, als verwijzing naar de outfits die de Luv'-dames dragen. 

Harde woorden

De BN'er heeft geen goed woord over voor haar ex-collega's. "Misschien moeten ze eens eerlijk hun geld gaan verdienen ipv bij te beunen naast de uitkering via marga!," schrijft Patty op Instagram. Sommige volgers vinden dat Patty haar tijd niet moet verdoen met zulke reacties. "De dag dat zij niet meer over mij praten, zal ik noooooooit meer wat posten Ok?," reageert de vrouw van Antoine. 

Fotoboek

Patty lag een tijd geleden in de clinch met Marga en José om een fotoboek die ze wilden uitbrengen ter ere van het jubileum van Luv'. Dit zag Patty echter helemaal niet zitten en mede hierdoor is het boek nooit in de winkels gekomen. Daarna braken Marga en José definitief met Patty en vervingen ze haar door Ria. 

 

Van harte modemeisjes! Dat jullie je nog maar lang in de tule mogen hullen! 😂

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard) op

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders